Events + Corona: wat kan je wél doen?

Wat een gekke tijd is het toch... Die plotselinge verandering en onzekerheid doet veel met ons allemaal.

En hoewel deze tijd pittig is, gebeurt er ook zoveel moois. Coaches die gratis webinars geven zodat wij weer dichter bij onszelf staan. Ondernemers die andere ondernemers helpen. En niet te vergeten die heerlijke memes die gemaakt zijn, om ook even lekker te kunnen lachen. Ik heb ervan genoten! We geven en dragen bij waar de nood hoog is. Die verbinding is er nodig. Altijd. Maar juist nu.

Maar deze realiteit is er ook: Geen events tot (in ieder geval) 7 april en iedereen dient zoveel mogelijk thuis te blijven.

Er is veel gedeeld, ook door de regering, over de enorme impact op de evenementenbrache. Ondernemers die masaal hun events verplaatsen naar een moment waarop het wel veilig voelt. Super logisch natuurlijk.

Toch wil ik wat gedachtes met je delen.

Ik maak mij namelijk een beetje zorgen om al die events die verplaatst worden. De piek in het evenementenseizoen is altijd van september - december. (de piek die daar net onder is, is nu.) Door het verplaatsen van al deze events naar het najaar, ontstaat er dan een overvloed aan evenementen. Dat klinkt leuk, maar hoe lastig is het dan nog om deelnemers voor je event te vinden?

Dus zelf ben ik bezig met een andere strategie.

Online events

Toen ik mij hier voor het eerst in ging verdiepen, was ik best wel een beetje sceptisch. Want tjah, de energie is gewoon echt anders wanneer je elkaar live ziet. Maar echt waar, hoe meer ik mij hier in verdiepen, hoe enthousiaster ik werd.

De drie grootste voordelen die ik heb ontdekt:

+ Het is veel, maar dan ook veeeel kost efficiënter (en dus minder risico voor de ondernemer). Bij de meeste events zijn de twee grootste kostenposten: locatiehuur & catering. Bij online events betaal je niets/vrij weinig aan een locatie en 0 euro aan catering. Dat scheelt minimaal zo'n 60% van de kosten. Maar denk ook aan andere kosten die veel lager uit zullen vallen als decoratie, techniek, entertainment, etc.

+ Tal van mogelijkheden op het gebied van interactie. Denk aan een moderator die de inhoud van het event kan sturen op de vragen van het publiek (niet mogelijk bij live events). Het sturen van een cadeautje naar de deelnemers thuis. Apps die je kunt inzetten. Of techniek zo kunnen besturen dat de aandacht van de kijker op het juiste moment naar het juiste beeld gaat.

+ En wat dacht je van eco-friendlyness? Doordat niemand zich meer hoeft te verplaatsen en er niet een aparte locatie verwarmd hoeft te worden, is het veel beter voor het mileu. En geen waste meer van spullen en eten wat overblijft. Hallelujah!

Schakelen naar online events is niet makkelijk. Wij zijn er nog niet zo bekend mee. Het is een verandering in ons denkpatroon. En dat vinden wij dus echt niet leuk. Maar we hebben verbinding nodig. Altijd. Maar juist nu. En hoe kan dat beter dan bij een evenementen? En als live events niet meer kunnen, waarom dan geen online events?

Daarom doe ik een oproep jou en alle andere ondernemers van Nederland. Organiseer je evenement. Breng mensen bij elkaar. Deel je kennis en je gave. Doe het online. Nu en wellicht ook nog later.

Dat vuurtje wat nu in je brand, weet je nog niet zo goed hoe je die moet verspreiden? Ik heb een hoofd die ontploft van mogelijkheden. Boek deze gratis call in mijn agenda en ik laat je zien wat allemaal kan.

Vergeet niet wat wél mogelijk is.

Vorige
Vorige

Een online evenement organiseren: wél of niet doen?

Volgende
Volgende

Hoe je programma zorgt voor ticketverkoop