Hoe je programma zorgt voor ticketverkoop

Zo makkelijk is het nog niet om tickets voor je evenement te verkopen. Daar komen menig ondernemers achter wanneer zij eenmaal op die lanceer button hebben gedrukt en de krekels op de achtergrond horen. Beschamend over wat je nu weer de wereld in heb gegooid, kan je je wel voor de kop slaan. Toch heb je een keuze.

Van de koude kermis thuis komen of je strategie aanpassen.

Wat ik hiermee bedoel? Wanneer je van de koude kermis thuiskomt, heb je het event gecanceld, doe je genoegen met een veel te kleine groep óf heb je een deel van de tickets met hoge kortingen verkocht om toch maar die zaal vol te krijgen.

Dit voelt altijd als verliezen en dus weet jij dat er nog een andere oplossing bestaat: strategie aanpassen.

Je wilt de krekel situatie voortkomen wanneer je een evenement organiseert, maar hoe doe je dat?

Je evenement zien als een experience

Als ik aan menig ondernemers vraag waarom zij een evenement organiseren, krijg ik als antwoord: Omdat ik mijn kennis wil overbrengen naar een groter publiek.

Als ik in evenementenland vraag waarom zij een evenement organiseren, krijg ik als antwoord: Wanneer wij een live experience creëren voor onze klanten, hebben wij cheerleaders voor het leven.

Create an experience that sells itself

Jouw evenement is veel meer dan kennis overbrengen.

Want die kennis kunnen je bezoekers ook van Google halen of de tig andere ondernemers die dezelfde dienst hebben als jij!

Jouw evenement raakt waardoor je bezoeker anders van je event weggaat dan dat zij op je event is gekomen.

Jouw evenement doet je bezoeker veranderen.

Zie een evenement als een film. Je neemt de bezoekers mee in een verhaal. Van de intro tot de aftiteling: Jij bent de regisseur van deze film.

Heb je al eens nagedacht wat je wilt dat je bezoekers meemaken? Door je helperskracht ben je zoveel bezig met wat je ze allemaal kan leren, dat je vergeet dat dit helemaal niet is waar je bezoekers naar op zoek zijn. Het gaat niet om kennis, het gaat om de ervaring.

Je hoeft ze niet te overspoelen met informatie om het gevoel te geven dat het evenement veel waarde biedt. En je hoeft ook niet met kortingen te strooien om een social hype te creëren.

Ok, maar hoe doe je dat dan wel?

Door je evenement door een andere bril te bekijken. Als je evenement niet meer een manier is om kennis over te brengen, maar om een ervaring te creëren:

Hoe kan jij er dan voor zorgen om een zo’n ultiem mogelijke ervaring te creëren?

Zo makkelijk is dit nog niet. Er is geen simpele formule en het vraagt doorzettingsvermogen van je.

Vorige
Vorige

Events + Corona: wat kan je wél doen?

Volgende
Volgende

Zo zorgt eventmarketing voor volle zalen