Hoe je zorgt dat je deelnemers verbluft én verbonden worden.

Ken jij dat ook? Zo'n zoommeeting waarbij iedereen per ongeluk door elkaar heen praat. Het geluid of beeld zo af en toe gaat haperen en de host een beetje slapjes is met de structuur. Ik wordt daar altijd heel ongeduldig van. ;) En dan ga ik vaak voor mij uit staren of mijn to-do's opschrijven. Alles behalve opletten in ieder geval.

Zoommoe. Dat ik wat ik dan voel. Alsof de energie zo langzaam uit mijn lichaam trekt. Ken je dat gevoel?

Ik weet dat we naar oplossingen moeten kijken en bezig moeten zijn met wat wél mogelijk is. En geloof mij, dat doe ik ook echt. Maar die zoommeetings die soms gegeven worden, daar gaan mijn nekharen van overeind staan. 


Want ik weet dat het anders kan. En dat het niet eens zo moeilijk hoeft te zijn. 


Kijk, tijdens de zoommeetings of online events die ik heb meegemaakt, zie ik eigenlijk twee soorten organisatoren:

  1. De organisator die voornamelijk met zichzelf bezig is. Misschien omdat ze het online spannend vind. Misschien omdat ze moeite heeft om online verbinding te maken. Maar dit is dus de organisator waarbij ik uit het raam ga kijken. Want het is gewoon niet voor mij interessant gemaakt. Het voelt klungelig en ongestructureerd.

  2. De organisator die denkt dat er iets unieks neergezet moet worden. Een échte experience die al het andere overtreft. ⁣Een give away, uitbundige opening, een groot ondersteunend team die alles waar moet maken én de leukste verrassingselementen. Alles tot in de puntjes verzorgd.⁣ Maar voor een super waardevol evenement heb je dit helemaal niet nodig.

Beide vergeten ze dat het om de deelnemers gaat. Die veel liever zich verbonden wilt voelen dan verbluft. Dus als je zelf zoiets organiseert denk dan eerst eens even na: waar hebben mijn deelnemers nu écht behoefte aan?

En dat zijn slechts twee dingen:

Lever de beste kwaliteit die er voor jouw budget is. En laat zien dat jij hier je best voor hebt gedaan. Zorg dat de basis goed staat en dat je daar de impact mee maakt, voordat je de leuke dingen omheen gaat bedenken.⁣ ⁣ Ik noem het vaak de ‘key elements’: Welke dingen geven significant veel meer waarde ten opzichte van andere dingen. Een werkboek thuis laten sturen is leuk, maar meestal niet significant. Een bijgevoegd handgeschreven kaartje wél. Want juist bij online events moet je die verbinding stimuleren.

Maar dit betekend nog helemaal niets. Een sterke en mooie maar lege huls. Je maakt pas impact als jij jezelf laat zien. Jouw waardes, jouw karakter, jouw energie. En die van je bedrijf. Dit is waar jij je uniekheid laat zien. Niet in over de top doen. Hoe kan je met een evenement dat verhaal vertellen?⁣

Als je dit lukt, zijn je deelnemers zowel verbluft als verbonden.

Afgelopen zaterdag hadden we de online kick-off van Buitengewoon Leiderschap 2020 met Richard de Leth, Tibor Olgers, Edwin Selij en Thijs Lindhout.

We hadden afgelopen zaterdag in een studio kunnen staan, met nog veel meer techniek dan wij nu hadden. Waarmee we vast en zeker toffere dingen konden doen. En toch heeft elke spreker een uur in de auto gezeten zodat wij op deze locatie het verhaal konden vertellen. Het verhaal van de afwijker. Want de beelden die wij nu hebben kunnen schieten, gaan door merg en been. ⁣ ⁣ 

Op deze foto zat ik te genieten, achter de chat en ik wist dat we geen betere keuze hadden kunnen maken. ⁣

Vertel je verhaal en lever de beste kwaliteit, de rest is bijzaak.⁣

Fotocredits: Tom Doms





Vorige
Vorige

Webinars vs. Online Events: de 3 belangrijkste verschillen

Volgende
Volgende

Een online evenement organiseren: wél of niet doen?