Het eventtrendlijstje van 2021 die je nergens anders leest

Overal worden de nietszeggende lijstjes van eventtrends uit de grond gestampt. 10 woorden met een cijfertje ervoor. Leuk, maar wat heb jij daar nu aan? Deze woorden moeten namelijk voor je gaan leven. Alleen dan kan jij de beste keuzes voor je event maken in plaats van dat precies doet wat één of andere eventgoeroe je voorschotelt.

Want hoe weet jij nu of je wel of niet een evenement moet organiseren? Of dit online of juist offline moet plaatsvinden? Of je op 100 gasten of meer gaat mikken?

Dit soort beslissingen wil je niet maken op basis van een onderbuikgevoel. Dit soort beslissingen kan je alleen maken wanneer je de situatie begrijpt waar je in zit.

En de situatie is chaos, dus begrijp de chaos. Om dat helderheid te creëren gaan we drie dingen doen: Terugblikken (jaja, niet te veel want we kijken liever vooruit), kijken we naar de huidige situatie en geef ik twee prognoses voor 2021. Check hier de video:

Maar wat moet je nu met deze informatie? - 3 adviezen

Om het concreet te maken wil ik je drie adviezen meegeven voor 2021.

1. Events boven de 100 gasten? Organiseer de eerste helft van het jaar alleen online events

Je mag nog zo’n opportunist zijn, er zijn te veel signalen die erop duiden dat we niet over 2 maanden weer volop evenementen mogen organiseren. Stel jezelf en je gasten dan ook niet teleur door je event te verplaatsen of last minute toch online te gaan. Kost je veel tijd en energie. Veel sterker sta je als je start met een online editie.

2. Zorg dat je flexibel bent

Maak een ‘good weather‘ scenario en een ‘bad weather’ scenario van je evenement. Dus wat als de maatregelen strenger worden of de ticketverkoop niet echt op gang komt? Of wat doe je wanneer de maatregelen versoepelen en de ticketverkoop als een malle gaat? Wat heeft dit voor impact op je begroting? Wat heeft dit voor impact op je concept? Stel jezelf deze vragen vóórdat je aan de slag gaat.

3. Focus op verbinding

Het grote gemis, verbinding. We weten pas dat we dingen voor lief namen, als we het niet meer hebben. Niet meer erop uit. Geen leuke dingen doen. Niet meer knuffelen. Weinig verbinding. Minder vrijheid. Het gemis is groot. Hoe kan jij met jouw evenement hierop inspelen?

Vorige
Vorige

Een techniekpartij kiezen voor je online event zonder technische kennis te hebben

Volgende
Volgende

Is het slim om in 2021 een evenement te organiseren?